U prva dva mjeseca veća proizvodnja za 0,8 posto

Bez autora
Mar 24 2010

Industrijska proizvodnja u veljači je porasla 0,2 posto u odnosu na isti mjesec lani, čime je već drugi mjesec zaredom u blagom plusu. Tako je u prva dva mjeseca proizvodnja bila u malom plusu od 0,8 posto. Tome je prethodio uzastopni pad tijekom 15 mjeseci. Analitičari smatraju da je industrijska proizvodnja dotaknula dno i sada se postupno stabilizira, a malo povoljnijim brojkama pridonijela je niska prošlogodišnja baza. Određeni pozitivni utjecaj imala je i nešto bolja potražnja s inozemnih tržišta. U zemljama eurozone industrija je u siječnju na godišnjoj razini porasla 1,4 posto, stoga je ponovno oživjela nada da izlazak iz recesije u eurozoni uzima mah. Ipak, oporavak je varljiv, a domaća potražnja i dalje slaba, pa se ove godine očekuje stagnacija proizvodnje.

U prva dva mjeseca veća proizvodnja za 0,8 postoIndustrijska proizvodnja u veljači je porasla 0,2 posto u odnosu na isti mjesec lani, čime je već drugi mjesec zaredom u blagom plusu, objavio je DZSTako je u prva dva mjeseca proizvodnja bila u malom plusu od 0,8 posto.

Tome je prethodio uzastopni pad tijekom 15 mjeseci.

Analitičari smatraju da je industrijska proizvodnja dotaknula dno i sada se postupno stabilizira, a malo povoljnijim brojkama pridonijela je niska prošlogodišnja baza. Određeni pozitivni utjecaj imala je i nešto bolja potražnja s inozemnih tržišta. U zemljama eurozone industrija je u siječnju na godišnjoj razini porasla 1,4 posto, stoga je ponovno oživjela nada da izlazak iz recesije u eurozoni uzima mah. Ipak, oporavak je varljiv, a domaća potražnja i dalje slaba, pa se ove godine očekuje stagnacija proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik